Burgemeester Peetermans: "Dit is een ramp voor de jeugd van Herselt"

De jeugdlokalen van de KSA en Scouts van Blauberg, een gehucht van Herselt, zijn zaterdagmiddag in vlammen opgegaan. Niemand raakte gewond, maar de schade is enorm. Bijna 250 jongeren zitten nu zonder lokaal.

Zaterdagmiddag woedde er een zware brand in de jeugdlokalen van KSA en Scouts aan Verbrand Goor in Blauberg. Rond 12 uur merkten enkele buren de brand op. In de gebouwen waren toen gelukkig nog geen leden aanwezig. Niemand raakte gewond, maar de schade is groot. Het gebouw is grotendeels uitgebrand. En de brand ging ook gepaard met een enorme rookontwikkeling. Op een bepaald moment was de rookpluim vanop 15 kilometer afstand te zien.

Rookpluim Herselt

"Voor de gemeente Herselt is de brand een groot verlies", vertelt burgemeester Peetermans. "Er zijn heel wat herinneringen mee in rook opgegaan en praktisch zal het nog heel wat voeten in de aarde hebben vooral het allemaal terug in orde is." Heel wat lokale verenigingen en ook de school van Blauberg hebben al hun hulp aangeboden.

 

Meest gelezen