Twitter/@Kent_999s

Vastgelopen ferry met 300 opvarenden in haven van Calais losgetrokken  

Een ferry is vanmiddag vastgelopen in de haven van Calais in het noorden van Frankrijk. De boot met meer dan 300 passagiers werd bijna vier uur later losgetrokken. Bij het incident vielen geen gewonden, maar het verkeer op zee is wel verstoord. De boot werd weggeblazen tegen een brug in de haven door een harde windstoot van de storm Ana. 

De ferryboot Pride of Kent van P&O is tegen een brug in de haven van Calais gecrasht door een windstoot van de storm Ana. Op de boot zaten 316 mensen, waaronder 208 passagiers.

De boot lag stabiel. Vier uur na de crash is de boot losgetrokken. De Britse ferrymaatschappij P&O meldt dat er geen gewonden zijn gevallen bij het incident. "We gaan de passagiers zo snel mogelijk met een andere ferry de overzet laten maken", meldt P&O.

Op zee woedt op dit ogenblik de storm Ana, met windstoten een snelheid van 90 tot 110 km per uur. Rond 19 uur zijn drie sleepboten er in geslaagd om de ferry aan de kade te brengen. 

De haven van Calais is een van de grootste havens in Europa voor het vervoer van passagiers. Meer dan negen miljoen reizigers hebben vorig jaar de oversteek tussen het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk gemaakt.

Meest gelezen