Problemen op Zaventem na sneeuw: "Situatie stilaan weer normaal"

Er zijn een hele dag problemen geweest met het vliegverkeer op Zaventem. Heel wat vluchten hadden last van vertragingen, anderen werden geannuleerd. De situatie wordt stilaan weer normaal, al zullen er tot vanavond laat wel nog vervolgvertragingen zijn.

Heel wat problemen deze voormiddag voor mensen die een vlucht gepland hadden. Brussels Airport deed er alles aan om de vertrek- en landingsbanen sneeuwvrij te maken en dat lukte ook. Daardoor konden in principe alle vluchten vertrekken vanop Zaventem, zij het met vertraging.

Andere Europese luchthavens kampten dan weer met grotere problemen. Zo waren de luchthavens van Frankfurt en Londen helemaal gesloten. En dat heeft ook gevolgen voor vluchten bij ons. Vluchten die daar niet kunnen vertrekken, kunnen hier niet landen. En vluchten die daar niet kunnen landen, kunnen ook bij ons niet vertrekken. 

Ondertussen is de situatie weer zo goed als normaal, al zijn er wel nog gevolgvertragingen. Die zullen volgens Brussels Airport nog zeker tot vanavond laat aanhouden.

Brussels Airport vraagt aan alle passagiers om op de website te kijken hoe het zit met hun vlucht. 

Meest gelezen