Kerstmarkt Mol afgelast: "Ik blijf met liters wafeldeeg zitten"

In Mol heeft burgemeester Paul Rotthier (CD&V) beslist om de jaarlijkse kerstmarkt stop te zetten door het slechte weer. Zo'n 30 lokale verenigingen, die een centje wilden bijverdienen, blijven met hun voorraad zitten. De teleurstelling is groot.

Storm

De kerstmarkt op het Rondplein en de Corbiestraat in Mol werd zondagmiddag uit voorzorg stopgezet. Er werden windsnelheden tot 85 kilometer per uur aangekondigd en dus besliste burgemeester Paul Rotthier om de kerstmarkt al na een uurtje stop te zetten.

Burgemeester Paul Rotthier: "Onze kerstmarkt bestaat uit talrijke kleinere tenten en één grotere tent. Volgens de brandweerdiensten is het in deze weersomstandigheden niet veilig om talrijke bezoekers in en rond de tenten te ontvangen. Het gaat hier om een voorzorgsmaatregel waarbij de veiligheid van standhouders en bezoekers primeert."

Wafeldeeg

Alle standhouders kregen het verzoek om hun activiteiten meteen te staken en op te ruimen. Bezoekers werd gevraagd om de marktzone te verlaten. Zo'n 30 standhouders - meestal lokale verenigingen - bleven met een enorme voorraad voedsel zitten. Zelfs schepen van feestelijkheden Kathleen Deckx deelt in de klappen: 'Ik wilde wafels bakken op de kerstmarkt en nu blijf ik met liters deeg zitten. Ik heb dan maar beslist om deze namiddag thuis alles op te bakken", lacht de schepen.  

Meest gelezen