AFP or licensors

Sneeuw, regen en wind gooien roet in het eten op eerste koopzondag

De omzet van de handelszaken op de eerste eindejaars­koopzondag is met drie procent afgenomen, meldt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). "Sneeuw en vervolgens regen en wind speelden de handelaars parten", zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

Op de eerste koopzondag van de eindejaarsperiode is de omzet van de handelszaken met drie procent gedaald. Dat blijkt uit een bevraging van het NSZ. Het NSZ verwacht dat de volgende koopzondag op 17 december succesvoller zal zijn omdat Kerstmis dan dichterbij komt.

"Sneeuw en vervolgens regen en wind speelden de handelaars parten. Gelukkig waren de wegen deze namiddag beter berijdbaar, waardoor de schade voor handelaars werd beperkt", zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

De ondernemersorganisatie verwacht een drukke koopzondag nu zondag 17 december omdat Kerstmis dan dichterbij komt en omdat heel wat scholieren dan al geen examens meer hebben.

Mattheeuws meldt ook dat veel handelaars het vandaag moeilijker hebben om tijdelijk personeel aan te werven. "Een derde van de handelaars vindt het moeilijk om tijdelijke medewerkers te vinden. Dat is meer dan de voorbije jaren. Zeker voor de koopzondagen van 24 en 31 december is het een probleem. Het is niet evident om iemand te vinden voor extra hulp wanneer beide feestavonden op zondagavond vallen", meldt het NSZ.

Meest gelezen