Videospeler inladen...

Gevaar voor gladde wegen door nieuwe sneeuwval: "Stel verplaatsingen uit als je kan" 

Het KMI waarschuwt iedereen die vandaag de weg op gaat opnieuw voor gladde wegen door winterse buien en sneeuw. Intussen is het op verschillende plaatsen aan het sneeuwen, en sinds 8 uur geldt voor heel Vlaanderen code oranje. Je stelt verplaatsingen dan ook beter uit als dat kan. Volgens het KMI kan er op de meeste plaatsen tot 10 cm sneeuw vallen.

Het KMI waarschuwt alle weggebruikers voor winterse buien en gladde wegen. Sinds 8 uur (9 uur voor Antwerpen en Limburg) krijgen alle provincies in Vlaanderen code oranje, dat is op rood na het hoogste waarschuwingsniveau. In de provincies Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en in Brussel wordt tot 10 cm sneeuw verwacht. In West- en Oost-Vlaanderen wordt dit waarschijnlijk nog meer.  

In Henegouwen, het centrum en de Kempen kan de sneeuw tijdelijk overgaan in smeltende sneeuw of regen. Op het einde van de namiddag en vanavond verplaatst de sneeuwzone zich naar het oosten van het land en zwakt ze af. 

"Vanaf 8 uur wordt er een neerslagzone van sneeuw en smeltende sneeuw verwacht die ook een impact gaat hebben op de weg. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AVW) staat klaar om uit te rijden waar en wanneer dat nodig is, maar pas vooral je snelheid en rijgedrag aan deze ochtend en zeker vanaf 8 uur. Als je dan niet meer de baan op moet, raden we aan om je verplaatsingen eventueel uit te stellen", zegt AVW-woordvoerder Veva Daniëls.

"Vandaag wordt geen pretje op de weg. Als je kan, ga dan niet de weg op en werk thuis", tweet VRT-verkeersanker Hajo Beeckman.

De strooidiensten zijn volop aan het werk, afgelopen weekend is zo'n 1.800 ton zout gestrooid op de Vlaamse snel- en gewestwegen.

Meest gelezen