Man overleden na vechtpartij in Brusselse metro, 4 mensen opgepakt

Eén van de slachtoffers van de zware vechtpartij in het Brusselse metrostation Bockstael is overleden. Dat meldt het Brusselse parket. Twee andere personen liggen zwaargewond in het ziekenhuis. Vier personen werden al opgepakt, zij worden verhoord door de federale politie. 

Rond 22 uur gisterenavond brak in het Brusselse metrostation Bockstael een zware vechtpartij los tussen een tiental personen. Sommigen waren gewapend met messen. Verschillende mensen raakten zwaargewond. Een van hen is intussen aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om een 29-jarige Roemeense man. Twee andere slachtoffers liggen nog zwaargewond in het ziekenhuis.

Het metrostation werd na de vechtpartij gesloten, maar om 6 uur kon het weer open gaan, meldt de MIVB via Twitter. Intussen werden vier personen met de Roemeense nationaliteit opgepakt. Zij worden verhoord door de federale politie.     

Wat de aanleiding was van de vechtpartij, is nog niet bekend. De feiten konden wel deels gefilmd worden. "We hebben de technische recherche ter plaatse gestuurd voor onderzoek", vertelt Gilles Dejemeppe van het Brusselse parket. "Er werd een onderzoeksrechter aangesteld voor poging doodslag."

Meest gelezen