Akkoord over nieuwe Fortis-schikking

Verzekeraar Ageas heeft een aangepaste schikking klaar voor gedupeerde aandeelhouders van de vroegere Fortis Holding.

Ageas, de rechtsopvolger van de Fortis Holding, die eind 2008 over de kop ging, werkte vorig jaar al een schikking uit met verschillende belangenverenigingen van aandeelhouders. De groep zou 1,2 miljard euro uitbetalen wegens misleiding van zijn aandeelhouders in aanloop van de val van de groep. 

Maar het hof in Amsterdam oordeelde in juni dat de deal niet bindend kon verklaard worden. Het belangrijkste bezwaar was dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen actieve aandeelhouders, die zich bij een belangenorganisatie hadden aangesloten en diegenen die dat niet hadden gedaan. Om aan die kritiek tegemoet te komen, had Ageas 100 miljoen euro extra op tafel gelegd.

Nu maakt Ageas bekend dat actieve en niet-actieve aandeelhouders recht hebben op dezelfde basisbedragen. Actieve aandeelhouders hebben wel recht op een bijkomende kostenvergoeding.

Het nieuwe voorstel wordt vandaag voorgelegd aan het hof van beroep van Amsterdam. Nadien zal een publieke hoorzitting worden gepland waarna het hof moet beslissen of ze de schikking bindend verklaart. Ageas rekent er op  dat beleggers halverwege volgend jaar een claim kunnen indienen. De website http://forsettlement.com/ krijgt morgen een aangepaste berekeningmodule.

Meest gelezen