Australië stuurt Jessica Mauboy naar Songfestival in Lissabon

Jessica Mauboy zal volgend jaar voor Australië aan het Eurovisiesongfestival in Lissabon deelnemen. Dat meldt de Australische zender SBS. Een lied heeft ze nog niet.

In 2018 neemt Australië voor de 4e keer deel aan het Songfestival. Na Guy Sebastian ("Tonight again", 2015), Dami Im ("Sound of silence", 2016) en Isaiah Firebrace ("Don't come easy", 2017) vaardigt the land down under deze keer Jessica Mauboy af.

Mauboy is 28 en raakte beroemd met haar deelname aan "Australian idol" in 2006. Sindsdien heeft ze wereldwijd 3,4 miljoen albums verkocht. Haar liedjes zijn al meer dan 158 miljoen keer gestreamd. In 2012 speelde ze mee in de film "The sapphires" van Wayne Blair.

Het is niet de eerste keer dat Mauboy op het Songfestivalpodium zal staan. In 2014 dook ze op in de pauzeact van de halve finale in Denemarken. In Lissabon zel ze volgend jaar een volwaardige kandidaat zijn.

KuKu Yalanji

De moeder van Mauboy is een telg van de KuKu Yalanji, een inheemse stam in Australië. Haar vader is afkomstig van Timor. Ze wil zelf haar lied schrijven en wil deze achtergrond daarin laten weerklinken. "Ik wil dat mijn cultuur, achtergrond en geschiedenis een deel van mijn lied wordt", vertelt ze aan SBS.

"Op vlak van muziek ben ik erg competitief. Sinds Australië aan het Songfestival mag deelnemen, heb ik hierop gewacht. Het is unfinished business."

Meest gelezen