Videospeler inladen...

De Vadder: "Kwatongen binnen N-VA beweren dat Siegfried Bracke hard to get speelt"

Gents N-VA-politicus Siegfried Bracke liet enkele dagen geleden verstaan dat hij persoonlijk twijfelt aan zijn politieke toekomst. VRT-journalist Ivan De Vadder hoort binnen de N-VA echter "geruchten" dat het wel eens om een politieke strategie zou kunnen gaan in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

In een debat in Oostende afgelopen weekend liet Bracke verstaan dat hij simpelweg niet zou meedoen aan de verkiezingen van 2018, "als het van hem alleen had afgehangen. "Maar het hangt dus niet van mij alleen af. Ik ben altijd een ploegspeler geweest."

Wil Siegfried Bracke echt stoppen met politiek? "Kwatongen in zijn partij - je weet dat kwatongen altijd in de eigen partij zitten - beweren dat Bracke "hard to get" aan het spelen is", zegt VRT-journalist Ivan De Vadder in "Terzake".

Het zou dan gaan over de plaats op de lijst die Bracke zou willen krijgen. "Hij had de tweede plaats voor zichzelf in gedachten. Maar Elke Sleurs (de lijsttrekker voor N-VA in Gent) zou denken aan de lijstduwersplaats", aldus De Vadder.

"Nogmaals, het zijn geruchten die ik hoor binnen de eigen partij. Maar daarover zou de discussie gaan. Aangeven van "Ik stop ermee tenzij u mij roept" is natuurlijk meteen aangeven van "Roep mij en dan kan ik die plaats kiezen" ", legt Ivan De Vadder uit.

Vandaag liet Gents Kamerlid Peter Dedecker dan weer weten dat hij effectief de politiek verlaat. Eerder stapte het Gentse gemeenteraadslid Isabelle De Clercq al op. "De N-VA lijkt helemaal onthoofd", aldus Ivan De Vadder.

Meest gelezen