Videospeler inladen...

Doe eens winters zot: duw eens je gezicht in de sneeuw

Een "snowface challenge" wordt het genoemd: gewoonweg je gezicht in een laag sneeuw drukken. Daarna een foto van nemen van de afdruk (mét flits) en een "snowfie" is geboren. Op Twitter en andere sociale media is het al een trend.

Twitter is een nieuwe trend rijker. Een heerlijk winterse deze keer. Al meerdere gekke geesten (met een zekere warmbloedigheid) zijn op het idee gekomen om hun gezicht helemaal in de sneeuw te drukken. Goed duwen, betekent dat de profielen van je gezicht helemaal in de sneeuw gedrukt staan. En dat levert mooie plaatjes op. 

Je krijgt dan een soort mal van je gezicht, of -zo je wil- een zandsculptuur in sneeuwvorm. Heel wat foto's van dergelijke pogingen circuleren op Twitter, de ene al mooier dan de andere. En -in navolging van de vroegere Ice Bucket Challenge- heet het fenomeen de Snowface Challenge, of spreekt men over een "snowfie".

Proberen maar. Zoals ook taalcolumniste Ann De Craemer deed, die het over "sneeuwsnoeten" heeft: "Gewoonweg je gezicht in een dikke laag verse sneeuw duwen, een gekke bek trekken, enkele seconden wachten en het resultaat fotograferen. Mét flits. En je dan afvragen met welke onnozelheden je weer bezig bent", lacht De Craemer. Doen, in tijden van winterse ellende. En verspreiden maar.  Sneeuwig geestig.

 

Meest gelezen