Drie arbeiders vermist na ongeval in Oostenrijkse Brennertunnel

In Oostenrijk zijn bij werkzaamheden aan de nieuwe Brennertunnel drie arbeiders vermist. Tijdens de werkzaamheden in de spoortunnel raakte een boormachine defect waardoor de tunnel zich met rook heeft gevuld. Drie arbeiders zijn vermist, twaalf konden zichzelf in veiligheid brengen, dat zegt een woordvoerder van de Oostenrijkse politie in Innsbruck.

Bij werkenzaamheden aan de nieuwe Brennertunnel in Oostenrijk zijn drie arbeiders vermist. De Brennerstunnel is een spoortunnel in aanbouw onder de Brennerpas, die Oostenrijk met Italië moet verbinden. Tijdens de werkenzaamheden zou een tunnelboormachine vuur gevat hebben, waardoor er rookontwikkeling ontstond in de tunnelkoker. Op dat moment waren vijftien arbeiders aan het werk in de tunnel, twaalf konden zichzelf in veiligheid brengen. Drie andere arbeiders zijn nog vermist. De Oostenrijkse hulpdiensten zijn ter plaatse. 

Het einde van de werkzaamheden aan de Brennertunnel zijn gepland in het jaar 2026. De tunnel wordt met een lengte van 64 kilometer de langste spoortunnel ter wereld. 

Meest gelezen