© VRT

Geen toevloed op spoed, tegen de verwachtingen in

De zware winterprik heeft tegen de verwachtingen van de spoeddiensten in geen sterke toename van het aantal patiënten veroorzaakt. Dat blijkt uit een rondvraag van onze redactie.

Ze waren erop voorbereid de spoeddiensten, maar een overrompeling is het niet geworden ondanks het dik pak sneeuw dat er is gevallen. De ambulances van het Sint-Janziekenhuis in Brugge en het Henri Serruysziekenhuis in Oostende moesten wel vaker uitrukken, maar op de spoeddiensten zelf was het rustiger dan anders.

Blijkbaar hebben veel mensen ervoor gekozen om de felle sneeuwbuien niet te trotseren en gewoon binnen te blijven. "Mensen zijn voorzichtiger als ze sneeuw zien liggen", zegt een spoedarts van het Heilig Hartziekenhuis in Lier. "Het is erger als het ijzelt, dan zie je niet dat het glad is."

Ook in het Sint-Lucasziekenhuis in Gent, het Middelheimziekenshuis in Antwerpen en de Sint-Jozefkliniek in Bornem was er geen opmerkelijke stijging van gewonden door val- of slippartijen.

Afwachten dus wat de nacht en morgenvroeg brengt. Als er dan een laagje ijs ligt op de weg of op voet-en fietspaden, verwachten ze meer slachtoffers van het winterweer op de spoeddiensten. Maar geen nood, ze zijn erop voorbereid.

Meest gelezen