Problemen op de weg in het noorden van Engeland.
AFP or licensors

Grote delen van Europa hebben te lijden onder sneeuw, ijs en felle wind

Het winterweer veroorzaakt niet alleen bij ons verkeersoverlast. Grote delen van Europa krijgen af te rekenen met sneeuw, ijs en felle wind. Onder meer in Nederland, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Duitsland en Portugal zijn er problemen.

Bij onze noorderburen wordt gewaarschuwd voor problemen in het verkeer door het winterweer. Er wordt aangeraden om de weg niet op te gaan en thuis te werken als dat kan. Er rijden net als gisteren ook minder treinen in Nederland vandaag.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM heeft voor vandaag al 122 vluchten geschrapt. Gisteren moesten door de hevige sneeuwval al meer dan 280 retourvluchten van KLM geannuleerd worden.

Ook Oostenrijk en grote delen van Duitsland hebben te lijden onder het winterweer. Gisteren werden honderden vluchten geschrapt op de luchthavens van Düsseldorf en Frankfurt. Ook het treinverkeer ondervindt problemen.

Groot-Brittannië heeft af te rekenen met vriestemperaturen en de zwaarste sneeuwval in jaren. Dat leidt tot problemen op de weg maar ook voor het trein- en vliegverkeer. Alleen al op Heathrow zijn honderden vluchten geannuleerd.

In Portugal en Spanje zijn het regen en felle windstoten tot 130 km per uur die problemen veroorzaken. Een Portugese vrouw is om het leven gekomen toen een boom op haar auto viel. En ook onder meer in Frankrijk en Italië waarschuwt men voor stormachtig weer.

Zo ziet de waarschuwingskaart er momenteel uit:

meteoalarm.eu

Meest gelezen