AP

Queens of the Stone Age-frontman Josh Homme schopt fotografe

Josh Homme, de frontman van de Amerikaanse band Queens of the Stone Age, heeft tijdens een optreden in Los Angeles, een fotografe geschopt. Ze belandde op de spoedafdeling. Intussen heeft Homme zich verontschuldigd voor het incident. 

Fotografe Chelsea Lauren plaatste een video op sociale media waarop te zien was hoe Homme haar schopte toen ze zaterdagavond foto's aan het maken was van het optreden. "Ik moet de nacht nu doorbrengen op spoed. Wie doet zoiets?", schreef ze erbij.  Volgens de fotografe deed Homme het doelbewust. 

Lauren plaatste ook enkele foto's van vlak voor het incident op haar Instagramaccount. Ze raakte gewond aan haar wenkbrauw en had last van haar nek. "Ik houd hier niemand anders dan Josh Homme zelf verantwoordelijk voor", zei ze. 

Intussen heeft Josh Homme via het Twitteraccount van de band in tekst en video zijn verontschuldigingen aangeboden. Hij zegt dat hij "helemaal opging in het optreden" en op dat moment tegen materiaal op het podium schopte en op die manier in contact gekomen is met de fotografe. "Ik zou nooit iemand die onze shows bijwoont doelbewust pijn doen, ik hoop dat ze mijn verontschuldiging wil aanvaarden", schrijft hij.  In de video zegt Homme ook nog dat hij niet wil dat zijn familie en zijn vrienden zich voor hem moeten schamen. "Rock-'n-roll is iets fantastisch, maar ik moet wat dingen uitzoeken voor mezelf." 

Doorheen het volledige concert in Los Angeles gedroeg Homme zich trouwens raar. Zo sneed hij zichzelf met een mes in het hoofd. Hij riep ook "fuck Muse" (de Britse band was de hoofdact na Queens of the Stone Age) en noemde het publiek "achterlijk".

Het is niet de eerste keer dat Homme kritiek krijgt voor zijn gedrag op het podium. In 2008 werd hij beschuldigd van homofobie nadat hij een fan beledigd had tijdens een concert in Noorwegen. Hij had ermee gedreigd de fan te schoppen en gooide daarna een fles naar hem. Eerder dit jaar werd hij aangeklaagd omdat hij een handtekeningenverzamelaar zou aangevallen hebben.  Op donderdag 5 juli 2018 staat Queens of the Stone Age op Werchter. 

Meest gelezen