Kindjes kinderopvang Baloo slapen in sneeuw

In Kinderopvang Baloo in Landen kunnen peuters het hele jaar door buiten slapen. Ook vandaag slapen ze buiten in de sneeuw, lekker warm ingeduffeld in een speciale weerbestendige box.

Het is een traditie die vanuit Scandinavië is overgewaaid. Verzorgster Carla laat nu ook in haar kinderopvang in Landen voor het eerste jaar dagelijks kindjes buiten slapen. Ze huurt de speciale boxen uit Nederland en heeft zo telkens voor twee peuters plaats.

Verschillende voordelen

Kinderen die buiten slapen zouden door de kwaliteit van de frisse lucht een betere weerstand ontwikkelen. Bovendien slapen ze ook sneller in, slapen ze vaster en worden ze op een zachtere manier wakker door bijvoorbeeld zonlicht of vogels die fluiten.

Enthousiaste ouders

“Als ouders het niet willen, hoeft het natuurlijk niet dat hun kindje buiten slaapt. Maar voorlopig staan ze zeker open voor het idee”, zegt Carla. Op dagen zoals deze worden de kindjes dan ook aangekleed met handschoenen en een muts en slapen ze in een extra dikke slaapzak.

Meest gelezen