Belga

Nieuwe Michelinster voor Sergio Herman in Nederland

AIRrepublic, het nieuwe restaurant van Sergio Herman in het Nederlandse Cadzand, heeft meteen een Michelinster in de wacht gesleept. Herman ontving eerder al een Michelinster voor de Resto-Bar Pure C in hetzelfde Cadzand, die hij ook dit jaar behoudt. En zijn restaurant The Jane in Antwerpen heeft twee Michelinsterren. 

Het nieuwe restaurant AIRrepublic van Sergio Herman is nog geen jaar oud, en het sleept meteen al een Michelinster in de wacht. Herman droeg het restaurant op aan de gerechten van zijn vader. Die is in mei van dit jaar overleden. Herman volgde destijds zijn vader op in het restaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis. Hij veranderde het van een mosselrestaurant in een culinaire topzaak, die als snel drie Michelinsterren binnenhaalde. Vier jaar geleden besloot Herman Oud Sluis te sluiten.

De Michelingids is erg lovend voor AIRrepublic: "'Sergio Herman zet opnieuw een uitmuntend concept neer bij AIRrepublic. Alex Buiten en Nicolas Misera geven met originaliteit invulling aan de gerechten van Hermans vader. Het prachtige gezicht op de jachthaven krijgt men er als toegift bij".

Met de resto-bar Pure C had Sergio Herman al een zaak met één Michelinster in Cadzand, en hij behoudt die ster ook dit jaar. Daarnaast is er nog restaurant The Jane in Antwerpen, goed voor twee Michelinsterren.

In de editie 2018 van de Michelin-restaurantgids telt Nederland nu 108 sterrenrestaurants, waaronder drie met drie sterren, 16 met twee en 89 met eentje. Opvallend is dit keer dat er met Inter Scaldes in Kruiningen een nieuwe driesterrenzaak is bijgekomen. 

Meest gelezen