Ook dinsdagochtend blijft voorzichtig zijn de boodschap

Het winterse weer houdt nog even aan. De sneeuwval zal wel minder intens zijn, maar morgenochtend tijdens de spits blijft het toch in heel Vlaanderen opletten voor gladde wegen.

De sneeuwzone schuift de komende uren en verder vannacht van het westen door naar het oosten van het land. Vooral in het oosten wordt er dus nog een laag sneeuw verwacht, maar het blijft ook in de rest van Vlaanderen opletten voor gladde wegen.

"Het zullen niet meer de toestanden van deze ochtend zijn. De neerslag wordt wat minder intens", zegt weervrouw Sabine Hagedoren. "Maar het gaat wel opnieuw sneeuwen in het centrum en het oosten van het land, terwijl het in het westen veeleer zal gaan om buien van regen of smeltende sneeuw. Dus voorzichtig wezen blijft nog de boodschap."

Behalve voor de kuststreek, geldt morgenochtend tijdens de ochtendspits volgens het KMI in heel Vlaanderen code geel voor sneeuw of ijzel. Dat betekent dat er gladheid op de grond wordt verwacht. "Het wegverkeer wordt vertraagd en kan zelfs gevaarlijk worden", klinkt het.

Meest gelezen