© Joncheray / Andia.fr

Oprichter Cinema Cartoon's Eric Kloeck overleden

Eric Kloeck, de oprichter van Cinema Cartoon's in Antwerpen, is overleden aan de gevolgen van keelkanker. Hij was 64. Dat melden Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws. 

Kloeck programmeerde eerst in de Monty alternatieve, kleine films. In 1978 begon hij met Cinema Cartoon's waar hij ook voor arthouse cinema koos.  

Als acteur was hij te zien in "Anyway the wind blows", het langspeelfilmdebuut van dEUS-frontman Tom Barman.  Hij speelde de rol van leerkracht Paul Garcin. Daarnaast schreef hij ook. "Trage dagen" was een autobiografische roman.  

"Ik herinner me dat "Lijmen", een van mijn films, meer dan 50 weken bij hem in Cartoon's heeft gedraaid",  vertelt regisseur Robbe De Hert aan Het Laatste Nieuws. "We werkten ook samen aan scenario's, van films die er nooit kwamen. Hij was ook een bon vivant, misschien is dat wel zijn dood geworden." De Hert en Kloeck vertaalden samen de Suske & Wiske-strip "De raap van Rubens" in het Antwerps ("De roaap van Rubbes"). 

Meest gelezen