AFP or licensors

Vierde generatie Gandhi komt aan hoofd van Congrespartij

In India is Rahul Gandhi verkozen tot voorzitter van de Congrespartij, de belangrijkste oppositiepartij van het land. Rahul Gandhi is daarmee het zesde lid van de dynastie van de Nehru's en de Gandhi's dat aan het hoofd komt te staan van de Congrespartij.

Rahul Gandhi volgt zijn moeder Sonia op, die 19 jaar lang aan het hoofd stond van de Congrespartij. De partij had decennialang de macht in India, tot de nationalistische partij van de huidige premier Narendra Modi in 2014 de verkiezingen won.

Rahul Gandhi moet de Congrespartij nieuw leven inblazen en een te duchten politieke uitdager voor Modi worden. De 47-jarige Rahul studeerde in Cambridge en was actief in de zakenwereld voor hij in 2014 in het parlement kwam.

Rahul Gandhi is het zesde lid van de dynastie van de Nehru's en de Gandhi'd dat de Congrespartij gaat leiden. Zijn vader Rajiv, grootmoeder Indira en overgrootvader Jwaharlal Nehru waren alle drie premier van India. Zowel zijn vader als zijn grootmoeder werden vermoord toen ze de functie uitoefenden.

Meest gelezen