Alerte vader en zoon achtervolgen inbrekers in Zarren

Een 57-jarige man en zijn 24-jarige zoon uit Zarren zagen twee verdachte mannen in de wijk rondwandelen. Ze leken traag langs de huizen te wandelen en te observeren. 

In Zarren werd vorige week tweemaal ingebroken en dus waren de vader en zijn zoon op hun hoede. Ze besloten om ook naar buiten te gaan en het duo te voet te volgen. In tussentijd hadden ze ook de politie gebeld om het verdacht gedrag  te melden, maar er was niet meteen een patrouille in de buurt.

De verdachte mannen kwamen plots op hun stappen terug en wandelden richting kerk, waar hun auto stond. Ook de vader en zoon stapten daarna in de wagen. Ze achtervolgden daarop de verdachte mannen liefst 20 kilometer lang. Het ging via de Staatsbaan tot in Koolskamp. Tussendoor stopte het duo zelfs nog om te tanken. Ook de vader en zoon zetten hun auto verderop aan de kant en vertrokken pas als de verdachte mannen gedaan hadden met tanken.

In Koolskamp, de tweede politiezone sinds de achtervolging, kwamen twee combi’s de Opel Astra van de verdachte mannen tegemoet gereden en reden hen klem. Het bleek om twee Roemenen te gaan uit Eupen. In hun koffer zat een zak vol inbrekersmateriaal zoals schroevendraaiers en handschoenen. De Roemenen werden een nacht opgesloten maar terug vrijgelaten, omdat hen geen effectieve inbraak ten laste kon gelegd worden. De vader en zoon kregen wel een dikke pluim van de politie voor hun burgerzin.

Meest gelezen