Videospeler inladen...

"F.C. De Kampioenen"-acteurs samen op de rode loper voor hun nieuwe film

In Antwerpen is vanavond "Forever", de nieuwe film van "F.C. De Kampioenen" feestelijk in avant-première gegaan. Dat gebeurde in aanwezigheid van alle acteurs. De komende week trekken ze met een tourbus langs de Vlaamse bioscoopzalen om de film te promoten. En vanaf volgende week woensdag is de film ook effectief in de zalen te zien. Daar kijken veel fans ongetwijfeld naar uit. De vorige twee kampioenenfilms waren echte kaskrakers.

Voor "Forever" zijn kosten noch moeite gespaard. Zo speelt de helft van de film zich af in Afrika. Volgens actrice en co-scenariste An Swartenbroekx, Bieke in "F.C. De Kampioenen", lag het met het Afrika-verleden van het personage Pol bijna voor de hand om naar Afrika te trekken.

Maar dat was niet de enige reden: "Als je het lef hebt om een derde film te maken, dan moet die nog beter, nog straffer, nog komischer en nog heroïscher zijn", legt Swartenbroekx uit. 

Volgens regisseur Jan Verheyen, die ook de tweede "F.C. De Kampioenen" draaide, is deze derde film "echte cinema die ook op een groot scherm pakt. En daarvoor was Afrika echt een cadeau." (bekijk hieronder het interview met Swartenbroekx en Verheyen).

Videospeler inladen...

Meest gelezen