"Misschien werden er tegelijkertijd wel 2 konijnen uit de vuurzee gered"

Sommigen spraken al, met enige zin voor overdrijving, van de beelden van het jaar 2017, toen eind vorige week een motorrijder, die toevallig passeerde nabij de branden in Californië, VS, een konijn uit de vuurzee redde. "Als deze daad je geloof in de mensheid niet herstelt, dan weten we het niet meer", was een veel gemaakte reactie op sociale media én op nieuwsmedia. Die laatsten gingen dan ook onmiddellijk op zoek naar de heldhaftige man, die nochtans, volgens de makers van het filmpje, liefst anoniem wilde blijven. Uiteindelijk werd de betreffende man dan toch gevonden. Of werden er alvast 2 mannen gevonden.

Niet meer of minder dan een held, zo werd de man in de nabijheid van de vuurzee omschreven. Zelfs zonder naam, wat nieuwszender CNN dan weer onbelangrijk vond, want "hij is gewoon een van die mensen die naar het heldendom gestegen is door dit kleine gebaar van medeleven":

Wellicht door het viraal gaan van het filmpje, besliste "de reddende engel" alsnog om zich bekend te maken. Tv-zender NBC4 wist Oscar Gonzales voor de camera te krijgen, waar de 19-jarige uitgebreid zijn verhaal mocht doen. Gonzales: "Toen ik het konijn in nood zag, ben ik beginnen op en neer te springen, al roepend van: "Wat doe je daar allemaal?" Maar ik vermoed dat hij erg geschrokken moet zijn geweest van al dat geroep. Uiteindelijk wist ik hem toch vast te pakken." Op nieuwswebsite Daily Mail voegde hij er een dag later aan toe dat hij "besefte dat hij iets gevaarlijks deed, maar dat hij de dieren toch niet aan hun lot kon overlaten".

Maar nieuwswebsite Huffington Post corrigeerde al die informatie, nadat men bericht gekregen had van een dierenkliniek in de buurt van de vuurzee. Daar was immers een konijn binnengebracht door een man in een korte broek en met een rode hoodie aan. Dat bleek dan Caleb Wadman te zijn, die op zijn beurt zijn verhaal mocht doen. "Ik probeerde het konijn te sussen, van: "Komop, klein konijntje, hier ben ik. Laat me je meenemen." Ik was meer bezig met het redden van dat leven dan met de vlammen rondom mij", aldus de 21-jarige Wadman op Huffington Post.

Intussen bleef Gonzalez bij zijn verhaal dat hij degene was die het konijn gered had, al drukte NBC4 ook zijn twijfels uit. Maar verwijderen deed de tv-zender het interview met Gonzalez alsnog niet. Wat Huffington Post dan weer deed besluiten: "Misschien waren er wel 2 konijnen die in dezelfde buurt gered werden van de vlammenzee."

Het konijn dat in de dierenkliniek binnengebracht werd zou intussen aan de beterhand zijn.

Meest gelezen