SBS

"Hoeveel honden heeft Sammy mee om Joke te saboteren?"

De tweede finaleavond van "De slimste mens" met actrice Joke Emmers, CD&V-politicus Sammy Mahdi en acteur Filip Peeters zit erop. De immer sneltrein en goedlachse Emmers liet zich ietwat "verblinden" door haar idool Filip Peeters, maar in het finalespel bleef ze nipt overeind tegen Mahdi. Giuseppe Verdi werd haar redding.

In het begin werd nog ludiek aangekondigd "Hoeveel honden heeft Sammy mee om Joke te saboteren?". Emmers is immers allergisch voor honden en Mahdi brengt telkens viervoeter Pamuk mee. Maar het heeft best niet veel gescheeld of Emmers verloor inderdaad van Mahdi.

Ze kwamen beiden uit in het finalespel en de actrice had slechts 12 seconden over. Ze redde zich met Verdi als antwoord op de vraag "Welke vijf componisten zijn verantwoordelijk voor de populairste opera's?".  Dat ontlokte haar zelfs deze quote:  

Net als Al Qaeda gisteren ben ik nu Verdi heel dankbaar

Emmers stak niet weg dat ze fan is van Peeters. Die had het helemaal niet verwacht, maar kroonde zich tot Slimste mens voor één dag (ondanks dat hij Joeri Gagarin niet wist tijdens het archiefvideospel). De eindstand vóór het finalespel werd: Emmers 181 seconden, Mahdi 286 seconden en Peeters 366 seconden." Morgen treedt Barbara Sarafian aan.

Jeroom heeft iets te melden

Tijdens de aflevering had jurylid Jeroom nog een primeur in petto: hij wordt een tweede keer vader. Samen met zijn partner Elodie Ouedraogo heeft hij al een zoontje, Remus (2). "Het is een echte primeur, want zelfs Elodie weet het nog niet", klonk het in typische Jeroom-stijl.

Of Jeroom de waarheid sprak, is zeer de vraag. Aan Het Nieuwsblad vertelt hij dat hij slechts een grapje maakte.

Meest gelezen