Videospeler inladen...

Drie vrouwen eisen onderzoek naar president Trump wegens grensoverschrijdend gedrag

Jessica Leeds, Samantha Holvey en Rachel Crooks hebben de Amerikaanse president Trump beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Ze vragen een onderzoek aan het Congres. Het Witte Huis ontkent de beschuldigingen.

Tijdens de verkiezingscampagne dook een uitspraak van Trump uit 2005 op waarin hij opschept over hoe hij vrouwen schaamteloos kan betasten omdat hij bekend is ("When you're a star, they let you do it. You can do anything. Grab them by the pussy. You can do anything."). Trump besefte op het moment van de uitspraak niet dat zijn microfoon aan stond. In de nasleep ervan beschuldigden verschillende vrouwen hem van grensoverschrijdend gedrag. Toch kon hij nog president worden. 

Nu hebben drie vrouwen tijdens een persconferentie hun verhaal opnieuw gedaan. Ze vragen aan het Congres om een onderzoek in te stellen. "Het Congres moet de voorgeschiedenis van het seksuele wangedrag van mijnheer Trump onderzoeken", zei Rachel Crooks. Later vandaag zullen nog 56 vrouwelijke Congresleden zich hierbij aansluiten. 

De vrouwen verwachten niet dat Trump zal aftreden na hun getuigenissen, maar ze vinden wel dat hij verantwoordelijkheid moet dragen voor zijn daden.  Het Witte Huis heeft de beschuldigingen meteen ontkend en benadrukt dat de verhalen dateren van lang voor Trump president was. 

Meest gelezen