Egyptische zangeres krijgt 2 jaar cel wegens "aanzetten tot ontucht" in videoclip

Een rechter in de Egyptische hoofdstad Caïro heeft een zangeres tot twee jaar cel veroordeeld omdat ze een "te expliciete" videoclip heeft gemaakt. Dat is in gerechtelijke kringen vernomen. Onder meer door suggestief van een banaan te eten, zou de 25-jarige Shaimaa Ahmed tot "ontucht" hebben aangezet.

De zangeres moet daarnaast ook een boete van 10.000 Egyptische pond (480 euro betalen). Mohamed Gamal, de maker van de clip, werd veroordeeld tot dezelfde cel- en geldstraf. De twee kunnen wel nog in beroep gaan.

Shaimaa Ahmed - die optreedt onder de artiestennaam Shyma - werd op 18 november opgepakt, nadat er klacht was ingediend tegen de videoclip bij haar lied "Andy zoroof" ("Ik heb problemen").

In de clip staat Shyma onder meer les te geven in een klaslokaal vol jonge mannen. Ze eet op een suggestieve manier van een banaan, een appel en chips. De scènes worden afgewisseld met beelden waarop de jonge vrouw in lingerie te zien is.

Na het verspreiden van de video, had de zangers ook echt problemen. Heel wat mensen maakten duidelijk dat ze zich stoorden aan de veel te expliciete beelden. De zangeres had op haar intussen verwijderde Facebook-pagina nog haar excuses aangeboden aan iedereen die zich gechoqueerd voelde. "Ik had niet gedacht dat dit zou gebeuren", zo schreef ze ook.

Meest gelezen