Videospeler inladen...

Een dode en 18 gewonden bij explosie in belangrijkste aardgasterminal van Oostenrijk

In de gasterminal van Baumgarten in Oostenrijk heeft er zich rond 8.45 uur vanmorgen een explosie voorgedaan. Daarbij vielen zeker 1 dode en 18 gewonden. Het gaat om een van de belangrijkste distributiestations voor Russisch aardgas in Europa.

Volgens de lokale overheid zijn er dus zeker een dode en 18 gewonden. Over de ernst van de verwondingen is er  nog niets meegedeeld.

De ontploffing deed zich voor om kwart voor negen en nadien is er brand uitgebroken in de installatie, maar de situatie zou nu onder controle zijn, aldus de uitbater van het station.  Wel is de terminal stilgelegd in afwachting van een onderzoek naar de schade.

Baumgarten is in Oostenrijk het belangrijkste disributiecentrum voor aardgas uit Rusland en Noorwegen en het is ook een van de grootste dergelijke verdeelcentra in de Europese Unie.

Baumgarten is het eindpunt van een belangrijke gasleiding die aardgas vanuit het Yamal-veld in het noorden van Rusland via Oekraïne of Wit-Rusland naar Europa brengt. Van daaruit wordt dat niet enkel verdeeld in Oostenrijk, maar ook in andere landen zoals Hongarije, het zuiden van Duitsland en het noorden van Italië.

Grote schade in Baumgarten kan dus gevolgen hebben buiten Oostenrijk en zeker met de winter voor de deur komt dat erg ongelegen.

Belga

Meest gelezen