Videospeler inladen...

"Extreem gladde" wegen, automobilisten stellen verplaatsingen beter uit

Terwijl de avondspits in tegenstelling tot gisteren zeer rustig is verlopen, lagen de wegen er in het begin van afgelopen nacht "extreem glad" bij. Het Agentschap Wegen & Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum heeft automobilisten met aandrang gevraagd om verplaatsingen uit te stellen en niet meer de weg op te gaan.  

Het Agentschap Wegen & Verkeer waarschuwde gisteravond laat voor spekgladde wegen.  "Door de sneeuw die smelt, zijn de wegen nat. Sinds deze avond is dat natte wegdek beginnen aan te vriezen", zei woordvoerster Veva Daniels gisteravond.

Het Agentschap heeft automobilisten aangeraden om verplaatsingen uit te stellen. Ook het Verkeerscentrum Vlaanderen heeft gevraagd om verplaatsingen indien mogelijk uit te stellen tot na middernacht of de ochtend.  

De strooiploegen staan klaar om uit te rijden, zei het Agentschap Wegen & Verkeer nog.

De Lijn Antwerpen meldt dat de bussen gisteravond niet meer uitgereden zijn.

Avondspits was "uitzonderlijk rustig"

Eerder op de dag was het verkeer, in tegenstelling tot maandag, wel "klassiek" verlopen. De avondspits was zelfs "uitzonderlijk rustig". "Op het piekmoment om 17.30 uur stond er 50 kilometer file op de Vlaamse snelwegen, terwijl dat gemiddeld 140 kilometer en de afgelopen weken zelfs 200 kilometer was", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Meest gelezen