Videospeler inladen...

Chaos op Brussels Airport na sneeuwellende lijkt onder controle

Op de luchthaven van Zaventem lijkt de chaos - na de hevige sneeuwval van gisteren - onder controle. Er zijn niet meer vluchten vertraagd of geschrapt dan op een normale dag. Maar heel wat reizigers die gisteren gestrand waren, wachten wel nog op een oplossing en klagen over een gebrek aan communicatie. 

Niet-alledaagse taferelen op Brussels Airport en in de Brabanthal gisteren en vannacht: gestrande reizigers van wie de vlucht door het winterweer was geannuleerd, brachten de nacht door op veldbedjes, stoelen of op de grond. Heel wat onder hen postten hun ervaringen op sociale media. Dat leverde volgende beelden op met nu al lange wachtrijen aan de balies (lees verder onder de tweets):

De reizigers die in de Brabanthal opgevangen werden, kregen ook een sanitair pakket. Deze ochtend deelden vrijwilligers van het Rode Kruis ontbijt uit. 

Vanmorgen was het eerst lang onduidelijk hoeveel vluchten vandaag geschrapt zouden worden, maar intussen heeft woordvoerster Florence Muls laten weten dat de "operaties momenteel normaal verlopen".  "Volgens de weersverwachtingen zullen de temperaturen boven het nulpunt blijven, wat betekent dat er minder vluchten zullen verstoord worden dan eerder vanmorgen gedacht."

Veel reizigers hebben het intussen helemaal gehad met hun gedwongen verlengd verblijf op de luchthaven. "Een totaal gebrek aan communicatie", is een vaak gehoorde klacht. Maar Muls verdedigt zich: "We hebben gecommuniceerd op de luchthaven via ons omroepsysteem en we hebben ook informatie uitgedeeld, maar er zijn misschien mensen die dat niet gezien of gehoord hebben, maar we begrijpen absoluut dat het een heel moeilijke situatie geweest is." 

Er zijn vandaag 600 operaties (opstijgen en landen) gepland op Brussels Airport. "We houden rekening met een 80-tal annuleringen van vluchten en een 90-tal vluchten die met vertraging zullen verlopen", aldus nog Muls. Voorts blijft het advies gelden dat reizigers best de website van de luchthaven raadplegen en aan hun vliegtuigmaatschappij vragen wat de vooruitzichten zijn voor de vluchten waarin zij geïnteresseerd zijn.

Pascale Mertens geeft een laatste stand van zaken vanop Brussels Airport

Videospeler inladen...

Meest gelezen