Videospeler inladen...

Protest tegen tekort aan betaalbare huurwoningen

In Brussel hebben 14 sociale organisaties actiegevoerd tegen het tekort aan betaalbare huurwoningen in Vlaanderen. Ze willen dat meer mensen huursubsidies kunnen genieten.

Wie een laag inkomen heeft of leeft van een uitkering, vindt op de privémarkt moeilijk een huurwoning die betaalbaar is. En voor een sociale woning loopt de gemiddelde wachttijd op tot drie jaar. Om dat aan te kaarten hebben 14 organisaties actiegevoerd in Brussel. 

Ze willen dat meer mensen huursubsidies kunnen genieten. "Die huursubsidie is 120 euro per persoon, maar dat komt maar aan een zeer beperkt aantal mensen tegemoet. En er zijn ook heel grote administratieve drempels om er recht op te hebben", kaart Joy Verstichele van Platform Wooncrisis aan.

Meest gelezen