Rode Kruis zorgt voor opvang gestrande reizigers in Brabanthal en Brussels Airport

In de Brabanthal in Leuven is een medische hulppost ingericht om gestrande reizigers op te vangen van Brussels Airport. Rode Kruis-Vlaanderen stelde er vijfhonderd veldbedjes op. Daarnaast leverde het vijfhonderd veldbedjes bij Brussels Airport, op vraag van de luchthaven zelf.  

De reizigers die in de Brabanthal opgevangen worden, krijgen ook een sanitair pakket. Deze ochtend zullen vrijwilligers van het Rode Kruis er ontbijt uitdelen. Rode Kruis-Vlaanderen zorgt ook voor materiaal als pampers en basismedicatie indien nodig.

De noodopvang in de Brabanthal blijft nog zeker open tot vanmiddag. Op dat moment bekijkt Rode Kruis-Vlaanderen, in functie van het aantal vluchten dat kan opstijgen, of deze opvang nog een nacht moet openblijven of niet.Rode Kruis-vrijwilligers verzorgen er de hele nacht een permanentie.

Volgens de hulporganisatie is "het op dagen als vandaag dat Rode Kruis-Vlaanderen haar slagkracht als hulporganisatie bewijst". De organistie verwijst naar de huidige campagne 'Geef er eentje voor eentje die zicht geeft', waarmee ze aandacht vraagt voor de inzet van de Rode Kruis-vrijwilligers, en financiële steun vraagt om noodhulpgoederen aan te kunnen kopen.

Meest gelezen