Topmodel Adriana Lima hangt vleugels dan toch niet aan de haak

Verbijstering alom de afgelopen dagen, toen fotomodel Adriana Lima op haar Instagram-account leek aan te geven het lingeriewerk in de toekomst achterwege te laten. Vooral omdat de 36-jarige Lima een van de topmodellen is van lingeriemerk Victoria’s Secret en enkele weken geleden nog in diens prestigieuze show -dat toen voor de 18e keer-  als "Angel" te zien was. Maar de soep wordt blijkbaar niet zo heet gegeten als ze opgediend wordt, zo liet haar woordvoerder intussen weten.

"Lima hangt haar vleugels definitief aan de haak", dat concludeerden diverse nieuws- en lifestylewebsites na Lima’s bericht op Instagram. Daarin verduidelijkte het Braziliaanse topmodel onder meer: "Ik kreeg laatst een telefoontje of ik mee wilde doen in een sexy video. Ook al heb ik dergelijke dingen vroeger al gedaan, toch is er iets in mij veranderd sinds een goede vriendin van me vertelde dat ze niet blij was met haar lichaam."

"Iedere ochtend word ik wakker met de vraag hoe ik er uitzie. Toen realiseerde ik me dat de meerderheid van vrouwen wellicht iedere ochtend wakker wordt om te zijn zoals het stereotype beeld dat hen door de maatschappij, sociale media en de modewereld opgelegd wordt. Het is psychisch en fysiek niet gezond om zo te leven en daar wil ik verandering in brengen. Ik trek mijn kleren niet meer uit voor een leeg iets."

Het leek erop dat Lima zo een van haar belangrijkste broodheren een veeg uit de pan gaf. Victoria’s Secret besteedt immers jaarlijks heel veel geld aan een modeshow waarin de modellen "afgetraind en superstrak" over de catwalk lopen.

Maar op celebritywebsite People sloeg Lima’s woordvoerder intussen een heel andere toon aan en leek hij vooral aan 'damage control' te doen: "Zoals Adriana onlangs liet weten kreeg ze een aanbod waarin ze zich helemaal niet kon terugvinden. Adriana is tevreden dat ze kan samenwerken met allerlei modemerken, waaronder ook Victoria’s Secret."

De insinuatie van Lima dat ze het lingeriemerk dus zou verlaten, werd daarmee dan ook naar het rijk der fabelen verwezen.

Meest gelezen