Gent
VRT

Winterweer: Vooral problemen in zuiden van West-Vlaanderen, rond Gent en rond Antwerpen     

Na het zware winterweer van gisteren bleef het ook vanochtend nog uitkijken voor gladde wegen door smeltwater en lage temperaturen. Er waren vooral problemen in het zuiden van West-Vlaanderen, rond Gent en rond Antwerpen. In het centrum van het land was er een vrij normale ochtendspits. 

In Oost-Vlaanderen en in het zuiden van West-Vlaanderen en in de regio rond Gent waren er vanochtend opnieuw grote problemen door sneeuwval.  In de regio Oudenaarde-Geraardsbergen-Ronse geraken de bussen moeilijk in sommige dorpskernen, ze blijven er om veiligheidsredenen op de gewestwegen rijden.

Er waren vertragingen op de kleine wegen, maar ook op de snelwegen waar de linkerrijstrook moeilijker berijdbaar werd.  

Ook in de richting van Antwerpen waren er problemen. Op sommige gewestwegen was het moeilijk rijden. De problemen op de N1 en de N11 zouden volgens Beeckman mee veroorzaakt zijn door gesloten opritten waar ruimwerkzaamheden bezig waren.

In het centrum van het land was er volgens VRT-verkeersanker Hajo Beeckman een vrij gewone ochtendspits, "die wel wat hinder ondervond door de regen en het smeltwater op de weg".  "Het is een mengeling van een moeizame regenspits, met daartussen wat winterse buien."

Let op kwetsbare weggebruikers want zij hebben het extra moeilijk

Op de kleinere wegen, zeker in het westen, was het dubbel uitkijken. "De smurrie is er soms nog dik en aangevroren", aldus Beeckman. "De klassieke tips gelden: defensief rijden, geduldig zijn en let op kwetsbare weggebruikers want zij hebben het extra moeilijk vandaag." 

Behalve voor de kuststreek, gold vanochtend volgens het KMI in heel Vlaanderen code geel voor sneeuw of ijzel. Vanmiddag wordt het droog vanaf het westen, maar vanaf de avond daalt de temperatuur weer tot rond of net onder het vriespunt, wat opnieuw gladheid kan veroorzaken. 

VRT

Meest gelezen