Vrijwilligers sorteren 24 uur lang dopjes

De vrijwilligers van "Ternat dopt mee" houden komende zaterdag een sorteermarathon voor het goede doel. Ze willen zoveel mogelijk dopjes verzamelen. De opbrengst gaat naar een geleidehond. 

Met de opbrengst van de dopjes van onder andere flessen en chocopotten kan de vereniging een geleidehond kopen en opleiden. De dieren begeleiden dan mensen met een beperking.

"De marathon duurt dus 24 uur lang, maar we zoeken nog een paar helpen handen", vertelt organisator Ann Asselman. "Vooral de nachtshiften zijn voorlopig nog minder bevolkt. Ook de dopjes zelf zijn altijd meer dan welkom. Als je even tijd hebt, kan je ze binnenbrengen en misschien zelfs meteen een handje helpen."


"Vroeger aanvaardde het recyclagebedrijf alleen dopjes van drankflessen, maar intussen zijn de grotere deksels van bijvoorbeeld chocopotten of schoonmaakproducten ook bruikbaar", aldus Ann. Om de kosten van één geleidehond te kunnen betalen, moet zo'n 37.000 kilogram dopjes worden ingezameld. "We hopen dat we die grens zaterdag halen.

Adres: Assesteenweg 117 in Ternat - Meer info op www.ternatdoptmee.be

Meest gelezen