SBS

Wie kwam, speelde én verloor die eerste finaledag van "De slimste mens"?

De eerste finale-aflevering van "De slimste mens (2017)" is gespeeld met actrice Joke Emmers, StuBru-presentatrice Linde Merckpoel en Sammy Mahdi van Jong CD&V. Naast olijke juryleden Sven De Leijer en Jan Jaap van der Wal was het hondje Pamuk dat voor enige animo in de tv-studio zorgde: hij wilde gewoon weg, wandelen. De hilariteit (of was het paniek) kon echter Merckpoel niet redden: zij ging uiteindelijk kopje onder tegen Mahdi.

Emmers schoot vrij traag uit de startblokken, maar wist nadien wel te scoren. Bij de fotoronde kampte het echter nog. Het was de filmpjesronde die bepalend werd: zo wist Emmers nog goed de terreuraanslag op de WTC-torens te plaatsen met vier antwoorden. "Al Qaeda heeft voor het eerst iemand geluk gebracht", gekscheerde Emmers van opluchting. Mahdi kaapte de bonus weg. 

Eindstand vóór finale: Emmers (332 seconden), Merckpoel (279 seconden) en Mahdi  (237 seconden).  

Weetje: Merckpoel blijkt de achternicht te zijn van Mahdi.

Vanavond ontmoeten Emmers en Mahdi finalist en acteur Filip Peeters.

Meest gelezen