"Final fantasy XV, episode ignis" heeft opvallend Belgisch tintje

Sinds vandaag is "Final fantasy XV, episode ignis" beschikbaar. De soundtrack van de game is ingespeeld door Brussels Philharmonic en ingezongen door het Vlaams Radio Koor.

Fans van "Final fantasy" kunnen zich sinds vandaag uitleven met "Episode ignis", de jongste uitbreiding van de legendarische Japanse game. Die heeft een opvallend Belgisch tintje met de soundtrack.

Die is gecomponeerd door Yasunori Mitsuda, maar ingespeeld door Brussels Philharmonic en ingezongen door het Vlaams Radio Koor. De opnames vonden plaats in Studio 4 in Flagey in Brussel. Concertmeester Otto Derolez tekende voor de vioolsolo die de muzikale uitbeelding van het hoofdpersonage Ignis Scientia vormt.

"Het was een avontuur", zegt Mitsuda. "Iedereen heeft zich hard ingezet om deze stukken samen te realiseren. Het komt zelden voor dat je een opname afrondt en zo gelukkig bent met het resultaat."

Het is niet de eerste keer dat Brussels Philharmonic de muziek van een game inspeelt. Het orkest deed dat eerder al voor "Get even" (2017), "Knack" (2013) en "Assassin's creed" (2013).

Meest gelezen