"Samen" wordt niet doorgetrokken naar Antwerpse districten

Groen en SP.A presenteren zich in het Antwerpse district Deurne niet samen aan de kiezer voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ook in het district Antwerpen komt er geen eenheidslijst zoals op het stadsniveau.

Er komt in de districten Deurne en Antwerpen dus geen lijst "Samen" tussen de groenen en de socialisten. In de andere districten wordt nog gepraat, maar in Ekeren zou de kans alvast behoorlijk klein zijn dat daar een eengemaakte lijst komt.

Dat er op stadsniveau wordt uitgepakt met "Samen" en in (bepaalde) Antwerpse districten niet, vinden ze bij Groen niet vreemd. "Elk lokaal niveau beslist autonoom over zo'n samenwerking. Districten hebben ook andere verantwoordelijkheden dan de stad. Het is logisch dat er een verschil is en dat is ook gezond", klinkt het.

De recente perikelen rond SP.A-kandidaat Tom Meeuws hebben niet meegespeeld: bij Groen wijst men louter op de lokale autonomie. "Verder moet daar niets achter gezocht worden". In het district Deurne bestuurt Groen overigens al enige tijd met N-VA, CD&V en Open VLD terwijl de SP.A er in de oppositie zit.

Frank Geudens van SP.A Deurne van zijn kant zou het "logischer" vinden dat er ook op districtsniveau wordt samengewerkt. "Maar we zijn niet radeloos. En de SP.A is altijd een betrouwbare partner", voegt hij eraan toe.

Meest gelezen