100.000 Belgen slachtoffer van Uber-hack

Taxibedrijf Uber heeft bekendgemaakt dat in ons land 100.000 mensen betrokken zijn in de grote hack van vorig jaar. Toen werden gegevens van 57 miljoen klanten en 600.000 chauffeurs ontvreemd. Data News-journalist Pieterjan Van Leemputten kreeg de bevestiging van de taxidienst.

"Gisteren liet Uber me weten dat er 100.000 Belgen bij de hack betrokken zijn", zegt Van Leemputten. Ook liet het bedrijf weten dat er vooral e-mailadressen en gsm-nummers gestolen zijn. Gevoelige gegevens zoals kredietkaartnummers of bankrekeningen horen niet bij die gegevens.

Ander beleid aan de top

Het is opmerkelijk dat Uber nu pas bekendmaakt dat ook Belgen betrokken zijn bij deze grote hack. Bij de hack, die eigenlijk dateert van 2016, werden gegevens van 57 miljoen mensen ontvreemd. Ook de gegevens van 600.000 chauffeurs werden gestolen.

Hoewel de hack dus van 2016 dateert, werd hij pas in november van dit jaar bekendgemaakt.  

Waarom heeft Uber zo lang gewacht? "Volgens mij heeft het te maken met de nieuwe CEO Dara Khosrowshahi. Hij wil het anders aanpakken dan zijn voorganger en medeoprichter Travis Kalanick. Ik verwacht ook dat ze over andere landen gaan communiceren."  

Meest gelezen