2.500 mensen betogen tegen Europees migratiebeleid

In Brussel hebben zo'n 2.500 mensen betoogd tegen het Europees migratiebeleid. "We willen een solidair beleid", klinkt het bij 11.11.11, de koepel van de noord-zuidbeweging die de actie mee heeft georganiseerd. Morgen wordt in Brussel een Europese top over het onderwerp gehouden.

Aan de vooravond van een Europese top hebben volgens de politie zo'n 2.500 mensen betoogd tegen het Europees migratiebeleid. "De laatste weken en maanden zijn een aantal zorgwekkende zaken gebeurd rond migratie", zegt Flor Didden van 11.11.11 aan VRT NWS. "Ik denk aan Libië, maar ook aan de situatie op de Griekse eilanden waar duizenden mensen vastzitten in vreselijke omstandigheden. We willen een meer solidair beleid met meer veilige toegangswegen."

Videospeler inladen...

Meest gelezen