Bedrijven lenen recordbedrag

145,5 miljard euro, zoveel lenen Belgische ondernemingen. En dat is een absoluut recordbedrag. Dat meldt Febelfin, de federatie van Belgische banken, in haar driemaandelijkse kredietbarometer. Dat er meer geleend wordt, komt door het stijgende ondernemersvertrouwen.

Nog nooit leenden bedrijven zoveel als dit jaar. Het geleende bedrag steeg in september van dit jaar tot 145,5 miljard euro. Een absoluut record en een stijging van 6,4% in vergelijking met vorig jaar, meldt Febelfin, de federatie van Belgische banken, in haar driemaandelijkse kredietbarometer.

Dat er meer geleend wordt, komt door het stijgende ondernemers­vertrouwen. Daardoor zijn er 5% meer kredietaanvragen. Ook het bedrag dat men wil lenen, steeg met 0,5%.

Maar meer aanvragen betekent niet automatisch dat er meer leningen worden toegekend. Want het aantal weigeringen van kredietdossiers steeg ook. "Een goed kredietdossier is altijd belangrijk, ook als het economisch goed gaat", waarschuwt Febelfin.  

Meest gelezen