Kunstige snelheidsborden onder de hamer voor De Warmste Week

Het Vlaams departement Mobiliteit veilt 51 verwijderde snelheidsborden voor De Warmste Week van Music For Life. De borden zijn tot kunstwerken omgetoverd door artiesten als Anne-Mie Van Kerckhoven, Jeroom en Koen Fillet. De opbrengst gaat naar Rondpunt, een vzw die verkeersslachtoffers bijstaat.

Nu 70 kilometer per uur de norm is buiten de bebouwde kom (en niet langer 90 kilometer per uur) kan het Vlaams departement Mobiliteit heel wat snelheidsborden verwijderen. Alleen al op de gewestwegen kunnen 16.000 overbodige borden verdwijnen.

32 Vlaamse artiesten hebben alles samen 51 borden tot een kunstwerk omgevormd. Het resultaat is tot en met 31 januari te zien in het Herman Teirlinckgebouw, de nieuwe thuis van de Vlaamse administratie aan Tour en Taxis. Wie een bord wil kopen, kan tot en met vrijdag 22 december een bod uitbrengen via het online platform Catawiki.

De opbrengst gaat via De Warmste Week van Music For Life naar Rondpunt vzw, een organisatie die zich inzet voor de ondersteuning en begeleiding van alle betrokkenen bij een verkeersongeval. "Door de verkeersborden te verwijderen hebben we de situatie op de weg veiliger gemaakt en door de verkeersborden te veilen geven we verkeersslachtoffers extra steun", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).

De verkeersborden zijn beschilderd door Andrej Babenko, Claudia Baertsoen, Martin Baeyens, Ronny Broeckx, Beiron Brouwers, Colette Cleeren,  Christine Clinckx, Bart De Keyser (Bark Arrows), Jan De Vliegher, Kristien Dirkx, Roman Drowart, Koen Fillet, GAL, Jonas Geirnaert, Tom Hautekiet, Erik Hebberecht, Jamz, Jeroom, Tom Liekens, Yosvany Malagon, Pierre Mertens, Fred Michiels, Albert Pepermans, Leo Reijnders, Filip Schrooyen, Sicko, Bruno Sluydts, Michel Vaerewijck, Anne-Mie Van Kerckhoven, Marie Verdurmen, Peter Vermandere en Zaza.

Meest gelezen