Man bedolven onder sneeuw op bankje in Brugge, maar ongerustheid is niet nodig

In Brugge is er ongerustheid ontstaan over een man die bedolven onder de sneeuw lag te slapen op een bankje. Al was de ongerustheid niet meteen nodig. Het gaat om een beeldhouwwerk, zo blijkt nu. 

"Homeless Jesus", zo heet het beeld van de Canadese kunstenaar Timothy Schmalz. Het origineel ligt in Toronto, maar er liggen ook replica's in Madrid, Dublin, Washington en sinds afgelopen weekend ook in Brugge, op een bankje aan de ingang van de Magdalenakerk. Het lijkt een dakloze onder een deken, maar de wonden aan de voeten verwijzen naar Jezus Christus.

Een verontruste burger trok ongerust naar de politie. Die laatste weet dat het beeld er ligt, maar nam toch het zekere voor het onzekere. Een agent ging mee met de burger om een kijkje te nemen. Daar werd duidelijk dat het om een beeld ging. De wil om hulp te bieden, is eigenlijk een enorm compliment voor de kunstenaar die net de aandacht wil vestigen op mensen die het moeilijk hebben. Het beeld is al levensecht en het laagje sneeuw erop, maakt de gelijkenis huiveringwekkend.

Er zal nu een bordje met uitleg worden geïnstalleerd om ongeruste passanten te waarschuwen.

Meest gelezen