Brussels gewest wil niet meer instaan voor Eurostadion

Nadat Brusselse politici internationaal veel kritiek hebben gekregen over hun aanpak van het Eurostadion-dossier, vindt Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) dat het federale niveau het dossier in handen moet nemen. Dat zegt Vervoort in een interview met de krant La Dernière Heure.

Het is nog steeds niet duidelijk hoe het nu verder moet met de plannen van het Eurostadion. De UEFA heeft beslist dat Brussel geen gaststad mag zijn voor het Europees Kampioenschap voetbal in 2020, omdat ze niet gelooft dat het Eurostadion op tijd gebouwd zal worden.

De Brusselse politieke voortrekkers van het Eurostadion-dossier, minister Guy Vanhengel (Open VLD) en Alain Courtois (MR), kregen hierop veel kritiek. Onder meer premier Charles Michel (MR) zou op een vergadering hebben gezegd dat het dossier "verprutst is door amateurs".

Brussel wil nog steeds dat het stadion er komt, maar vindt dat de federale regering het dossier moet overnemen. "Anders wordt het toch geblokkeerd in Vlaanderen", aldus Vervoort in La Dernière Heure.

Opvallend: Vervoort zegt dat het stadion niet noodzakelijk op Parking C aan de Heizel gebouwd moet worden, maar vindt wel dat de federale regering moet blijven samenwerken met Ghelamco.

Meest gelezen