Laurie Dieffembacq

Caroline Pauwels uitgeroepen tot 'Brussels leader of the year'

Caroline Pauwels, rector aan de Vrije Universiteit Brussel, is samen met Yvon Englert, haar Franstalige tegenhanger aan de ULB, uitgeroepen door het magazine Lobby tot 'Brussels leader of the year'. De 'Lobby Awards' werden uitgereikt in de Bozar in Brussel.

De Lobby Awards worden sinds 2010 uitgereikt aan opiniemakers die "de maatschappij een visie en boodschap aanreiken". In een persbericht klinkt het dat de jury de VUB- en ULB-rectoren lauwerde "omdat zij een positief beeld van de stad Brussel wijd uitdragen dankzij hun toonaangevende onderwijsinstellingen waar vandaag meer dan 44.000 studenten studeren". 

Het Franstalige magazine kroonde de Luikse astrofysicus Michaël Gillon tot 'leader of the year 2017'. Gillon staat aan het hoofd van een internationaal team dat vier nieuwe planeten buiten het zonnestelsel ontdekte.

Meest gelezen