Videospeler inladen...

FilmWard tipt: Vlaamse film "Façades" en "Star Wars episode VIII: The last Jedi"

In de aanloop naar de kerstvakantie komen er altijd heel veel nieuwe films in de zalen. Deze week zet Ward Verrijcken in het teken van de nieuwe Star Wars en een interessante nieuwe Vlaamse film.

Het familiedrama "Façades" gaat over een ogenschijnlijk succesvolle jonge vrouw die gelukkig is. Er begint van alles mis te lopen in haar relatie met zowel haar partner als met haar ouders. Haar vader begint te sukkelen met zijn geheugen en dat heeft grote gevolgen voor heel de familie. Regisseurs Kaat Beels en Nathalie Basteyns begrijpen heel goed hoe moeilijk het leven kan zijn in onze westerse maatschappij, wanneer er van alles mis begint te gaan. De film is heel goed vertolkt door Johan Leysen en Natali Broods, die eindelijk haar eerste grote hoofdrol in een film te pakken heeft.

"Star Wars: The last Jedi" is het 8e verhaal in de Star Wars-saga. We zitten nog altijd in de strijd tussen de dark side en de revolutie, de rebellen proberen de opvolger van Darth Vader uit te schakelen. Het is tof om te zien hoe de nieuwe vrouwelijk Jedi Knight wordt gementord door de originele Luke Skywalker, opnieuw gespeeld door Mark Hamill. Het is tevens heel ontroerend om het laatste werk te zien van de betreurde Carrie Fisher, die voor het laatst gestalte geeft aan Princess Leia.

Meest gelezen