Nicolas Maeterlinck

Jos Geysels wordt voorzitter van jury ECI Literatuurprijs 2018

Jos Geysels gaat volgend jaar de jury van de ECI Literatuurprijs voorzitten. Dat heeft de Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-Fictie bekendgemaakt.

De jury van de ECI Literatuurprijs krijgt volgend jaar een Belgische minister van Staat aan het hoofd. De Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-Fictie heeft Jos Geysels als voorzitter gekozen. Hij was jarenlang voorzitter van Agalev (nu Groen) en is nu voorzitter van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Als voorzitter van de ECI Literatuurprijs neemt Geysels de fakkel over van Thom de Graaf. Eerdere voorzitters waren Louise O. Fresco (2016), Andrée van Es (2015), Job Cohen (2014) en Patrick Janssens (2013).

De jury bestaat voorts uit Sofie Gielis (recensent proza bij De Standaard), Sebastiaan Kort (recensent bij NRC), Jelle Van Riet (literair journalist bij De Standaard) en Daan Stoffelsen (recensent en redacteur bij Revisor). Nieuwkomer in de jury volgend jaar is Jeroen Vullings (redacteur en literair criticus bij Vrij Nederland).

De ECI Literatuurprijs bekroont het beste Nederlandstalige literaire boek in de categorieën fictie en non-fictie. De winnaar krijgt 50.000 euro. Voor de editie van volgend jaar komen boeken in aanmerking die tussen 1 juli 2017 en 30 juni 2018 zijn verschenen.

Meest gelezen