Kanaal in Zutendaal wordt 36 meter breder

In Zutendaal zijn de voorbereidingen van de grote werkzaamheden aan de kanaalbrug gestart. Niet alleen moet de brug omhoog, het Albertkanaal moet daar ook breder worden.

Het is bekend dat alle bruggen over het Albertkanaal in Vlaanderen verhoogd worden tot 9m10. Zo kunnen er grotere containerschepen door met 4 op elkaar gestapelde containers. De Vlaamse Waterweg is ongeveer halfweg die operatie, in totaal zijn er 65 bruggen.

Gisteren nog raakte bekend dat de Vlaamse Waterweg voor de aanpassing van 8 bruggen Europese subsidies krijgt. In Zutendaal gaat het om een extra grote operatie. Niet alleen wordt de brug 2 meter hoger, het kanaal wordt er ook verbreed van 50 meter tot 86 meter.

9 maanden zonder brug

Begin oktober 2018 wordt de brug afgebroken en zal er 9 maanden lang geen brug meer zijn. Het jaar nadien gebeurt hetzelfde met de brug van Eigenbilzen. De werkzaamheden worden gespreid om de hinder voor het gewone verkeer te beperken. Als alles goed gaat, zijn de bruggen over het Albertkanaal allemaal hoog genoeg in het jaar 2020.

Meest gelezen