Na zes jaar pech plots geluk: heeft kapel in Lotenhulle er iets mee te maken?

Zes jaar had hij pech bij de loting voor zijn strandbar in Blankenberge, maar volgend jaar krijgt hij een van de betere plaatsen. Matty Creus is gelukkig en dat komt volgens hem volledig door de kapel van Lotenhulle. "De kaars heeft gewerkt."

Matty Creus (49) uit Knesselare is vorige maand een kaarsje gaan branden in de kapel van Lotenhulle, net voor de loting voor de nieuwe standplaats van zijn strandbar. De man houdt al zes jaar een strandbar open in Blankenberge tijdens de zomermaanden, maar de afgelopen jaren heeft hij steeds pech met de loting. De strandbar staat steeds op één van de slechtere plekken aan de zijkant.

Volgend jaar heeft hij echter een betere plek. En dat is allemaal te danken aan de kapel, zo denkt hij. "Ik passeerde toevallig aan de kapel en ging binnen om een kaars te branden, en kijk: ik heb daags nadien een toplotje gekregen, het beste van heel Blankenberge."

Dweilen, trekkers en javel

Gisteren trok Matty met dweilen, trekkers en javel naar het kapelletje. Zijn mama Jenny kwam hem een handje helpen en is trots op haar zoon. "Mocht ik de kapel nu niet schoonmaken, dan brengt dat ongeluk, als ik die belofte zou breken", verklaart Matty.

Een bevriende schilder is drie uur bezig geweest om de kapel te schilderen. Nu de wens van Matty is uitgekomen, wil hij de kapel volledig opknappen. Want je weet nooit voor wie ze nog geluk kan brengen. "Dit wordt het nieuwe geluksplekje van de familie. Ik hoop dat hier veel mensen naartoe komen of ergens anders hetzelfde idee volgen."  besluit een gelukkige Matty Creus, "En nu nog een kaars branden voor een goede zomer."

Meest gelezen