Kater Aai na vijf jaar weer thuis: "Plots stond hij daar alsof er niets was gebeurd"

Vijf jaar. Zo lang was kater Aai uit Ruisbroek spoorloos verdwenen. Maar nu is hij weer thuis. "Hij stond er met een air alsof er niets gebeurd was", zegt baasje Jenny. 

"We hadden hem gevonden als kitten, maar na een jaar of twee is hij weggelopen", vertelt Jenny Sleeuwaegen. "We vonden dat wel vreemd want hij was gecastreerd. En nu, met Sinterklaas, kwam hij ineens weer naar huis, na vijf jaar. Hij is gewoon beginnen te eten en slapen alsof hij nooit was weggeweest." 

Zwarte kater 

Na de verdwijning ging Jenny affiches ophangen en deed ze een rondvraag bij de buren, maar zonder resultaat. Er kwamen enkele valse meldingen. Aai is een zwarte kat en daar zijn er wel meer van in de buurt.

Jenny is blij dat de kat weer thuis is. Ze heeft zich vaak afgevraagd wat er zou kunnen gebeurd zijn: was Aai overreden of meegenomen? Jenny denkt dat Aai de voorbije vijf jaar bij een gezin in de buurt heeft "gelogeerd". "Hij is duidelijk goed verzorgd, dus hij moet ergens binnen gezeten hebben. Ons vermoeden is dat hij bij een gezin zat, dat onlangs verhuisd is. Er is hier recent een huis verkocht in de buurt en dat was ongeveer het moment dat hij is teruggekeerd." 

Rosbief 

Kater Aai kreeg enkele sneetjes rosbief om zijn thuiskomst te vieren. De kater ligt intussen weer op zijn vaste plaats in de zetel. "Hij heeft zijn plaatsje snel weer heroverd, dus we moeten hem niet extra verwennen", zegt Jenny. "We gaan hem nu niet binnen houden, want dan raakt hij in paniek."

Aai is een behoorlijk opmerkelijke naam voor een kat. "We hebben hem gevonden samen met een andere kat. Het waren allebei nog kittens. Hij kwam echt langs je been schurken en wou altijd worden geaaid. Daarom hebben we hem Aai genoemd. De andere kat is volledig het tegenovergestelde, meer afstandelijk. Daarom heet die Niet Aai."

Meest gelezen