Kliffen van twee meter hoog aan onze kust

De zware sneeuwstorm van maandag heeft heel wat schade veroorzaakt op de stranden. Daar zijn kliffen ontstaan van zo'n twee meter hoog. De hoogste kliffen zijn er in de gemeten Knokke-Heist, Blankenberge en De Haan.

Door de combinatie storm op zee en springtij is er heel wat zand weggespoeld op onze stranden. Daardoor zijn in alle kustgemeenten kliffen ontstaan. De hoogste bevinden zich in Knokke-Heist, Blankenberge en De Haan. Daar zijn zandwanden ontstaan van wel twee meter hoog.

"Het is best wel een onveilige situatie", zegt Steve Timmermans van het Agentschap Maritieme Dienstverlening Kust. "Wandelaars kunnen vallen of de verticale zandwand kan ook zelf omvallen en iemand bedelven. We hebben onmiddellijk de opdracht gegeven om de kliffen af te platten.

Vandaag en morgen proberen we dus de kliffen weg te werken", vertelt Steve Timmermans van het Agentschap Maritieme Dienstverlening Kust.

Meest gelezen